Dijital Pazarlama Danışmanlığı - TELEQOİX - TQDİ Datacenter İnterconnection LLC | Web Hosting, Dedicated Sunucu, Kurumsal E-ticaret, Kurumsal Hizmetler
TELEQOİX - TQDİ Datacenter İnterconnection LLC | Web Hosting, Dedicated Sunucu, Kurumsal E-ticaret, Kurumsal Hizmetler
Güncel E-Ticaret Paketlerimiz Yayında. DEMO ve Detaylar için TIKLAYINIZ!
TELEQOİX - TQDİ Datacenter İnterconnection LLC | Web Hosting, Dedicated Sunucu, Kurumsal E-ticaret, Kurumsal Hizmetler
Çağrı Merkezi
Dijital Pazarlama Danışmanlığı
10 Nisan 2022
Dijital Pazarlama Danışmanlığı
OKUNMA : 312

Geleneksel pazarlama yöntemleri kullanılmadan internet ve sosyal medya kanalları üzerinden ajans bazında gerçekleştirilen pazarlama faaliyetlerinin bütününe dijital pazarlama danışmanlığı  adı verilir. Teknolojinin, bilgisayarların, akıllı telefonların evrimi ve internet erişiminin kolaylaşması ile birlikte dijital pazarlama terimi hayatımıza giriş yapmıştır. Böylelikle dijital pazarlama danışmanlığı da bir sektör haline gelmiş, son yıllarda birçok dijital pazarlama ajansı açılmıştır.

Neden dijital pazarlama danışmanlığı hizmeti almalısınız?
Dijital pazarlamanın verimi ve sektörün hızlı bir şekilde genişlemesi, büyük ya da küçük her girişimin dijital pazarlama faaliyetlerine belirli bir bütçe ayırmasını sağladı. Dijital devrim değişime ayak uyduran işletmelerin güçlenmesine, kendini yenilemeyenlerin ise yavaş yavaş kaybolmasına neden oldu. Böylelikle, dijital pazarlama danışmanlığı önemli ve aranan bir hizmet haline geldi. Geri dönüş ve satış oranlarının, reklam kampanyalarının ulaştığı kişi sayılarının aynı bütçe ile gerçekleştirilecek diğer pazarlama yöntemlerinden yüksek olması online pazarlamanın önemini ortaya koymaktadır.

Dijital dönüşüm ile her şey mümkün!
İnternet kullanımının ve mobil cihazların hızlı evrimi ile birlikte sosyal medya hayatımızın önemli bir parçası haline geldi. Hemen hemen hepimizin birden fazla sosyal medya hesabı var. Tıpkı kendiniz gibi işinizin ya da ürününüzün de dijital ortamda bir varlığı olmalıdır. Ülkemizde sosyal medya ve internet kullanım sürelerinin yüksek olması dijital pazarlamayı işletme faaliyetlerinin vazgeçilmez unsurlarından birisi yapmaktadır. İş yerinizin işlek bi cadde olmasını istemenizle aynı sebepten ötürü dijital ortamda varlığınız olmalıdır. Varlığını dijital platformlara taşıyan ve dijital strateji sahibi işletmelerin bilinirliği yüksek oranda artmaktadır.

Dijital Pazarlama Ajansı ile çalışarak firmanızı ekstra maliyetlerden kurtarın.
Dijital pazarlama ajansı, tıpkı firmanızdaki pazarlama birimi gibi çalışır. Aradaki tek fark kendi dijital pazarlama biriminizi kurmaya çalışmanızın daha maliyetli olması. Dijital ajans sözleşmesiyle harici dijital pazarlama biriminizi oluşturun. Dijital alanda hizmet veren Brandaft dijital ajans ile gücünüze güç katın.

Dijital Pazarlama Danışmanlığı
Dijital pazarlama, işletmeniz, ürününüz ya da şahsınız için dijital ortamda yapılan tanıtım ve bilinirlik çalışmalarına verilen genel isimdir. Dijital pazarlama danışmanlığı kapsamında web siteniz ve tüm sosyal medya hesaplarınızda belirlenen dijital strateji dahilinde insiyatif alınır. Dijital pazarlamanızı geliştirmeniz için hazırladığımız aşağıdaki dökümantasyonu ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Dijital strateji belirlerken hedef kitlenizi yakından tanıyın.
Google’da saniyede 75.000 arama yapıldığını biliyor muydunuz? İçerik pazarlaması belki de en önemli dijital pazarlama tekniğidir. Hedef kitlenin ilgilendiği ya da cevap aradığı konularda içerik üretmek işletmeyi bulunabilir kıldığı gibi yeni müşterilere ulaşmaya da yardımcı olur. Web sitesi ve sosyal medya gibi pazarlama kanalları içerik pazarlamasıyla daha işlevsel kullanılır.
İçerik pazarlamasında belirlemeniz gereken yol haritası hedef kitlenizin ihtiyaçlarıyla şekillenmelidir. Yayınladığınız içeriklerden alınan performanslar da yapılması gereken doğrulara yönelik fikir verecektir. Kaliteli ve özgün içerikler organik trafiğinizi arttırır.

İçerik Pazarlama ile ürünlerinizi hedef kitlenizle buluşturun.
Google reklamları -Google Adwords- ya da sosyal medya reklamlarında ilk adım müşteri ya da ziyaretçilerin kim olduğunu bilmekten geçer. Semrush, Ahrefs gibi pazarlama sürecine yön verebileceğiniz çeşitli araçlar hedef kitlenizi seçmenize yardımcı olabilir. Web sitesi ya da sosyal medya ürettiğiniz içeriklerin performans takibi de en az içerik üretmek kadar önemlidir. Hedef kitlenizin doğruluğu satın alma ve satış yapma oranlarınızı ciddi oranda yükseltecektir. İçeriklerinizi hedef kitlenize göre şekillendirmenizle beraber sitenize gelen trafik hızlı bir şekilde artacaktır.

İçeriklerinizi Optimize Ederek Organik Trafiğinizi Arttırın.
Google, Yandex gibi arama motorlarında sektörünüze dair yapılan aramalarda görünür olun. Hedeflediğiniz anahtar kelimelerde ve konularda arama motoru optimizasyonu ile ürün ya da hizmetinizle ilgilenen kişilerin karşısına çıkın.

Dijital Pazarlama Araçları Kullanarak Performans Takibi Yapın.
Web sitenizin ve içeriklerinizin performansını takip ederek elinizdeki bilgileri trafiğinizi arttırmak için kullanın. Performans takibini kolaylaştıracak ve kullanmayı sevdiğimiz birkaç aracı sizlerle paylaşıyoruz.

Google Analytics ile Dijital Strateji Geliştirin!
Ücretsiz kullanacağınız Google Analytics ile birlikte gerçek zamanlı olarak web sitenizin trafiğini takip edebilir, demografik bilgilere göz atabilirsiniz. Kullanıcıların hangi sayfaya ne kadar baktığından, demografik bilgilerine kadar pek çok detaylı veriyi derleyen google analytics hakkında daha fazla bilgi edinmek için buradan Google Analytics rehberimizi okuyabilirsiniz.

Google Search Console ile Teknik Sorunlara Elveda!
Google’ın yine ücretsiz olarak kullanıma sunduğu Search Console ile görünür olduğunuz anahtar kelimeleri listeyelebilir, sitenizle ilgili teknik sorunları takip edebilirsiniz. En çok ziyaret edilen sayfalar, görüntülenme sayıları, ve anahtar kelime listelerini panel üzerinden kolaylıkla görüntüleyebilirsiniz. Search Console ile ilgili rehberimizi buradan okuyabilirsiniz.

Semrush ile dijital dünyanın en çok arananı olun!
Semrush, arama motoru optimizasyonu yaparken kullanmaktan en çok keyif aldığımız araçlardan bir tanesi. Ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki farklı sürümü olan Semrush dijital pazarlamayı ve stratejilerini oldukça kolaylaştırıyor. Reklam analizi opsiyonlarıyla eşsiz bir tercih. Semrush’ın ücretli ve ücretsiz sürümlerini kıyasladığımız yazıyı buradan okuyabilirsiniz.

Ahrefs kullanarak dönüşüm oranlarınızı en üst düzeye çekin.
Ahrefs tıpkı yakın akrabası Semrush gibi arama motoru optimizasyonu için ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki farklı seçenek sunuyor. Ahrefs, sosyal medya kanallarınızı, dijital reklamlarınızı  ve web sitenizi takip ederek geliştirmeleri raporlar. Ahrefs’ın ücretli ve ücretsiz sürümlerini kıyasladığımız  detaylı yazıyı dijital pazarlama blogundan okuyabilirsiniz.

E-mail pazarlamasıyla müşterilerinize varlığınızı hatırlatın.
Hepimizin sürekli gelen maillerden şikayetçi olduğunu biliyoruz. Buna rağmen e-mail pazarlaması hala etkinliğini sürdürüyor. Ancak nefret edilen ve sevilen olmak arasında ince çizgiye dikkat edin. Fazla ve gereksiz atılan e-mailler müşterilerinizi markanızdan uzaklaştırabilir.
Ürettiğiniz yeni içerik ve ürünlerinizi e-mail yoluyla müşterilerinize tanıtabilir özel günlerde kurumsal ve sade görünecek kutlama iletileriyle müşterilerinizi önemsediğinizi gösterebilirsiniz. Maillerinizi programlayacağınız ve kurumsal görünüm katacağınız bir başka araçla devam edelim.
Mailchimp ile E Posta Pazarlaması Kampanyaları yapın!
Mailchimp ücretli ve ücretsiz sürümlerinin olduğu e mail pazarlamasında mail tasarımlarınızı yapmanıza ve potansiyel müşterilerinize mail atarak ürününüzü ya da içeriğinizi tanıtacağınız bir araçtır. Mailchimp’i ele aldığımız e posta pazarlaması yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

Sosyal Medya Reklamları ile ününüze ün katın!
Hepimizin en az birkaç tane sosyal medya hesabının olduğunu düşündüğümüzde Facebook, Instagram gibi kalabalık sosyal medya kanallarında ücretli reklamlar vermek bilinirliğinizi olumlu yönde etkileyecektir. Kaliteli bir görsel ve ilgi çekici bir yazıyla hazırlanan reklamlar marka bilinirliğini arttırıyor. İyi bir bütçe yönetimiyle sosyal medya reklamlarına yatırım yapmak işinizi büyütmenize yardımcı olur.

İçeriklerinizi Facebook’ta paylaşarak takipçilerinizi bilgilendirin.
Hazırladığınız web içeriklerinizi Facebook sayfanızda takipçilerinizle paylaşın. Üreteceğiniz içeriğin kaliteli ve ilgi çekici olduğundan emin olun. İlgi çekici içerikler hem sayfanızın takipçi saysını hem de organik trafiğinizi arttırır.

Instagram ve Twitter’da takipçilerinizle etkileşime geçin.
Kurumsallığın bir diğer şartı da müşterileriniz ile dirsek temasında bulunmaktır. Instagram ve twitter postlarınızı, kullanıcılarınızı harekete geçirecek şekilde hazırlayın. Güçlü iletişim, güven duygusunu tetikler.

Kurumsallığınızı Linkedin’e taşıyın.
Linkedin, iş dünyasının profesyonelleri için hazırlanmış bir sosyal medya platformudur. İşinizden bahsetmek ve sektörünüze getirdiğiniz çözümleri ön plana çıkarmak için oldukça ideal bir ortam.

Dijital Strateji ve Sosyal Medya ilişkisi
Tıpkı hazırladığınız içerikler gibi sosyal medya reklamlarınızın ve paylaşımların da performans sonuçlarını takip etmelisiniz. Bu takiple beraber hedef kitlenize daha uygun içerikler üretebilirsiniz. Edindiğiniz veriler, reklamlara ayırdığınız bütçenin doğruluğunu da ölçerek gereksiz masrafın da önüne geçer.
Sosyal medya kanalları ve analiz araçları en önemli dijital strateji aracıdır. Özellikle e-ticaret siteleri sosyal medya reklamlarına oldukça büyük bütçeler ayırabiliyor. Sosyal medyadaki dijital stratejinizi şekillendirmek için aşağıda önereceğimiz araçları kullanmanızı öneriyoruz.

Facebook Ads Manager ile reklamlarınızın performans analizini yapın.
Facebook’un ücretsiz olarak yayınladığı bu araçla facebook ve instagram üzerinden verdiğiniz reklam ve kampanyaların verimliliğini ve dönüşüm oranlarını inceleyebilirsiniz. Facebook ads manager’ı ve kampanya yapılarını incelediğimiz yazılardan detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Buffer ile sosyal medya paylaşımlarınızı zamanlayın.
Buffer ücretli ve ücretsiz iki sürümü bulunan sosyal medya hesaplarınızın yönetimini kolaylaştıran bir araçtır. Buffer ile sosyal medya paylaşımlarınızı zamanlayarak kolaylıkla takip edebilirsiniz. Buffer ile ilgili yazımızı okumak için buraya basabilirsiniz.

Google Adwords Manager ile paralı trafiğinizi kontrol edin.
Google Ads, eski adıyla Adwords (google reklamları), Google’ın site sahiplerine sunduğu ücretli bir reklam aracıdır. Google Ads özetle, ürün ya da hizmetinize dair belirlediğiniz kelimelerde ücret ödeyerek üst sıralarda listelenmesini sağlar. Google Ads Manager kullanarak mevcut reklamlarınızın nasıl performans gösterdiği, dönüşüm oranları gibi birçok konuda raporlar hazırlayabilirsiniz.
Google Ads hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya basabilirsiniz.

İşleminiz Sürüyor, Lütfen Bekleyiniz
7 Gün 24 Saat Hizmet
Siparişleriniz 24 saatte teslim
Canlı Destek
%100 Müşteri Memnuniyeti
Güvenli Ödeme
256 Bit SSL Şifreleme
Ücretsiz İade
Anında Ücretsiz İade